Du behöver

  • 3 plattor fryst smördeg eller 1 rulle kyld, kavlad smördeg
  • 4–5 dl matolja/solrosolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Kavla ut dem till knappt dubbel storlek. Sporra 2–3 centimeter breda och 8–10 centimeter långa strimlor. Gör en skåra i mitten på varje strimmel. Trä in ena snibben genom skåran så att degbiten blir vriden.

2
Värm oljan till 180 grader, lägg ner några klenäter åt gången och fritera dem på båda sidor tills de är guldbruna. Lägg upp på kökspapper att rinna av.

3
Blanda socker och kanel i en rymlig plastpåse. Lägg i kakorna och vänd försiktigt så att blandningen fördelas jämnt på klenäterna.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows