Du behöver
- 3 plattor fryst smördeg eller 1 rulle kyld, kavlad smördeg
- 4–5 dl matolja/solrosolja
- 2 msk strösocker
- 2 tsk malen kanel
Gör så här
1
Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Kavla ut dem till knappt dubbel storlek. Sporra 2–3 centimeter breda och 8–10 centimeter långa strimlor. Gör en skåra i mitten på varje strimmel. Trä in ena snibben genom skåran så att degbiten blir vriden.
2
Värm oljan till 180 grader, lägg ner några klenäter åt gången och fritera dem på båda sidor tills de är guldbruna. Lägg upp på kökspapper att rinna av.
3
Blanda socker och kanel i en rymlig plastpåse. Lägg i kakorna och vänd försiktigt så att blandningen fördelas jämnt på klenäterna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows