Du behöver
- 800 g mjölig potatis
- 2–3 dl varm mjölk
- 2 msk smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g vitkål, strimlad (osthyveln)
- 2 morötter, rårivna
- 2 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- 2 msk finhackad dill
- ströbröd
- 600 g strömmingsfilé
- smör och rapsolja till stekning
- 1 1/2 dl riven pepparrot
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med gaffel och rör ner mjölk och smör med el- eller ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
2
Vänd ihop råkosten med citron, olivolja och dill. Krydda med salt och svartpeppar.
3
Häll ut ströbröd på ett smörpapper. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt i ströbrödet, salta och lägg på resten av filéerna köttsida mot köttsida. Vänd och klappa in ströbrödet. Stek strömmingen på medelvärme 3–4 minuter på varje sida.
4
Rör ner pepparroten i moset, eller rör ner hälften och servera resten vid sidan om. Servera till strömming och råkostsallad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Kcal 561, Fett 29 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 7 g