Varmtass med sting

Du behöver 1 flaska halvtorrt vitt vin, t ex Ruppertsberger riesling 10 tunna skivor färsk ingefära 10 tunna ringar röd chilifrukt 1 dl citruslikör, t...

Tillagningstid: 10 minuter
9 portioner

Du behöver

  • 1 flaska halvtorrt vitt vin, t ex Ruppertsberger riesling
  • 10 tunna skivor färsk ingefära
  • 10 tunna ringar röd chilifrukt
  • 1 dl citruslikör, t ex Cointreau eller Triple sec
  • 1 dl lingon

Gör så här

Värm vinet långsamt i en kastrull tillsammans med ingefära och chilifrukt. Använd gärna en kökstermometer, och värm till 70–75 grader. Tillsätt citruslikör och lingon och ta kastrullen av värmen. Servera i små glöggmuggar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top