Citronstekt kycklingfilé med quinoa

Du behöver 2 dl matlagningsyoghurt av medelhavstyp 1 msk pressad citron 2 msk olivolja 2 msk hackad persilja salt, svartpeppar 600 g kycklingfilé helst lårfilé...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt av medelhavstyp
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé helst lårfilé
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl quinoa
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Gör så här

1
Rör ihop yoghurt, citron, olivolja, persilja, salt och svartpeppar. Ställ kallt. Värm ugnen till 200 grader.

2
Lägg ut lårfiléerna i en långpanna eller form. Fördela det rivna citronskalet över. Salta och peppra och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen i 18 minuter.

3
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet. Servera till kycklingen och yoghurtsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top