Du behöver
- 2 dl matlagningsyoghurt av medelhavstyp
- 1 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- 2 msk hackad persilja
- salt, svartpeppar
- 600 g kycklingfilé helst lårfilé
- 1 st citron det rivna skalet av
- 1 msk olivolja
- 4 dl quinoa
- 1 st grönsaksbuljongtärning
Gör så här
1
Rör ihop yoghurt, citron, olivolja, persilja, salt och svartpeppar. Ställ kallt. Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg ut lårfiléerna i en långpanna eller form. Fördela det rivna citronskalet över. Salta och peppra och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen i 18 minuter.
3
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet. Servera till kycklingen och yoghurtsåsen.