Gäddbullar att servera i soppa

Du behöver 500 g gäddfilé skinn- och benfri 2 tsk salt 1 krm malen muskotnöt 1 krm svartpeppar nymalen 3 dl matlagningsgrädde 1.5 msk potatismjöl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g gäddfilé skinn- och benfri
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1 st ägg

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar och mixa med salt och kryddor till en smidig färs i matberedare. Arbeta in lite av grädden. Tillsätt potatismjölet och arbeta in resten av grädden i en stråle genom matberedens matarrör till en slät färs. Arbeta in ägget.

2
Sjud en provbulle i vatten och krydda mer om det behövs. Sjud små bullar i lättsaltat vatten ett par minuter. Lägg i sopptallrikarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top