Du behöver
- 500 g grytbitar eller strimlat fläskkött
- 2 st gula lökar
- 2 msk smör eller olivolja
- 2 tsk paprikapulver
- 2 dl köttbuljong
- 1 st burk hela (små)tomater (400 g)
- 2 st paprika 1 gul + 1 grön paprika i bitar
- salt, svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 1 msk redningsmjöl (brunt)
Gör så här
1
Torka av grytbitarna med kökspapper. Hacka löken. Smält smöret i en stekpanna med hög kant. Bryn lök och kött. Strö på paprikapulver och rör tills det blandat sig.
2
Häll på buljongen. Koka upp och sjud grytan cirka 15 minuter under lock. Tillsätt tomaterna med sitt spad och paprikabitarna. Sjud ytterligare 15–20 minuter tills köttet är mört.
3
Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner mjöl och koka upp. Servera med kokt fullkornsris.
Kcal 485, Fett 19 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 9 g