Fläskköttgryta med tomat

Du behöver 500 g grytbitar eller strimlat fläskkött 2 st gula lökar 2 msk smör eller olivolja 2 tsk paprikapulver 2 dl köttbuljong 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grytbitar eller strimlat fläskkött
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 st burk hela (små)tomater (400 g)
  • 2 st paprika 1 gul + 1 grön paprika i bitar
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk redningsmjöl (brunt)

Gör så här

1
Torka av grytbitarna med kökspapper. Hacka löken. Smält smöret i en stekpanna med hög kant. Bryn lök och kött. Strö på paprikapulver och rör tills det blandat sig.

2
Häll på buljongen. Koka upp och sjud grytan cirka 15 minuter under lock. Tillsätt tomaterna med sitt spad och paprikabitarna. Sjud ytterligare 15–20 minuter tills köttet är mört.

3
Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner mjöl och koka upp. Servera med kokt fullkornsris.


Kommentar:
Kcal 485, Fett 19 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top