Du behöver

  • 250 g champinjoner
  • 1 st liten gul lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 dl äppeljuice
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g hummus (kikärtspasta)
  • 500 g fullkornspasta eller 400 g torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • salviablad färska
  • 1 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Börja med svampragun: Dela varje champinjon i fyra klyftor. Skala och finhacka löken. Fräs löken blank i matfettet i en stekpanna med hög kant. Lägg i champinjonerna och stek tills de fått lite färg. Häll i äppeljuicen samt grädden, koka upp och låt sjuda 3–4 minuter. Vispa ner kikärtspasta, koka upp och smaka av. Lägg på lock så ragun håller värmen.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3
Sila av pastan, spara lite av kokvattnet. Vänd in pastabanden i ragun i pannan. Späd med lite av pastavattnet om ragusåsen känns för tjock. Strimla salviablad och vänd in i rätten. Strö riven ost över och servera på en gång.


Kommentar:
Kcal 500, Fett 25 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 7 g