Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 175 g mörk choklad, cirka 70 %
  • 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 msk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 3/4 dl råströsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Mal först nötterna, sedan chokladen, bruten i bitar i mandelkvarn.

2
Blanda mjöl, salt och bakpulver i bunke. Elvispa smöret pösigt ett par minuter med båda strösockersorterna. Vispa i ägg och vaniljsocker.

3
Blanda mjölmix, nötflis och choklad i äggsmeten, som blir rätt fast. Rulla fyrtio matskedsstora kulor av degen, platta ut med fingrarna till knappt halvcentimetertjocka omkring 7 centimeters rundlar med ojämn kant, lägg på papprade plåtar.

4
Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter till fin färg och doft. Låt kallna på galler, förvara i tät burk.