Du behöver

  • 2 st rullar kyld smördeg
  • 0.5 dl aprikosmarmelad passerad
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 dl pistagemandlar hackad
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 tsk apelsinsaft nypressad

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Låt smördegen ligga i rumsvärme 10 minuter, rulla sedan ut den ena degen och pensla den med marmelad.

2
Täck med den andra degen. Pensla ovanpå med lätt uppvispat ägg, strö på socker och pistagehack. Sporra 2 centimeter breda remsor genom bägge lagrens ena kortsida. Vrid varje degremsa som en spiral och lägg ihop till kringla på papprad plåt. Stoppa degändarna under kringlan.

3
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut, låt kallna.

4
Sikta florsocker i liten bunke, rör ut med lite apelsinsaft åt gången. Spritsa eller ringla glasyr på kringlorna.