Sellerisoppa med rårivet

Du behöver 1 st tråg sopprotsaker 500 g 1 st rotselleri ca 600 g 2 st potatis 1.25 l kokande vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1.25...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tråg sopprotsaker 500 g
  • 1 st rotselleri ca 600 g
  • 2 st potatis
  • 1.25 l kokande vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1.25 dl vispgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 2 st röda äpplen t ex Ingrid Marie
  • brödtärningar rostade
  • timjan ev färsk

Gör så här

1
Skala rotsakerna, klyv och skölj purjon. Skiva och skala rotsellerin och potatisarna. Dela selleri, palsternacka och potatis i bitar, skiva purjon grovt. Lägg i kastrull och häll på kokande vatten. Smula i buljongtärning och koka tills sellerin är mjuk. Mixa slät med stavmixer.

2
Mixa in grädde, salta och peppra.

3
Finriv morötterna, tvätta och riv äpplena med skalet, rosta brödskivor och skär i tärningar. Ös upp i tallrikar, garnera med toppar av morötter, äpple samt brödtärningar. Garnera eventuellt med färsk timjan. Ostmacka med paprikaringar till.


Kommentar:
Kcal 475, Fett 20 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top