Du behöver
- 1 st tråg sopprotsaker 500 g
- 1 st rotselleri ca 600 g
- 2 st potatis
- 1.25 l kokande vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1.25 dl vispgrädde
- salt, vitpeppar
- 2 st röda äpplen t ex Ingrid Marie
- brödtärningar rostade
- timjan ev färsk
Gör så här
1
Skala rotsakerna, klyv och skölj purjon. Skiva och skala rotsellerin och potatisarna. Dela selleri, palsternacka och potatis i bitar, skiva purjon grovt. Lägg i kastrull och häll på kokande vatten. Smula i buljongtärning och koka tills sellerin är mjuk. Mixa slät med stavmixer.
2
Mixa in grädde, salta och peppra.
3
Finriv morötterna, tvätta och riv äpplena med skalet, rosta brödskivor och skär i tärningar. Ös upp i tallrikar, garnera med toppar av morötter, äpple samt brödtärningar. Garnera eventuellt med färsk timjan. Ostmacka med paprikaringar till.
Kcal 475, Fett 20 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 12 g