Timjandoftande svamppytt med lingonsalsa

Du behöver 400 g svamp blandad, ansad och skuren i tärningar 0.5 st kålrot tärnad 2 st morötter tärnade solrosolja och smör att steka i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g svamp blandad, ansad och skuren i tärningar
  • 0.5 st kålrot tärnad
  • 2 st morötter tärnade
  • solrosolja och smör att steka i
  • 4 st potatis tärnade
  • 2 st rödlökar i klyftor
  • 0.5 st purjolök i strimlor
  • salt och peppar
  • 1 kruka timjan

Lingonsalsa:

0.5 st rödlök finhackad
0.5 st lime saften av
1 krm salt
1 dl lingon färska eller frysta
1 st äpple rivet

Gör så här

1
Hetta upp svampen utan matfett i en stor stekpanna. Låt svampen koka upp och ånga av vätskan. Ställ åt sidan.

2
Förväll kålrots- och morotstärningar i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Sila av vattnet.

3
Hetta upp olja i en stor stekpanna/gryta och stek först potatisen på medelvärme 5 minuter.

4
Häll i avrunna morots- och kålrotstärningar och blanda. Ner med löken och fortsätt att steka på me–delvärme tills rödlöken är mjuk.

5
Blanda i svampen, blanda noga, lägg i smör, salta och peppra och stek ytterligare några minuter. Hacka all timjan lite grovt, blanda i hälften och strö resten över.

6
Lingonsalsa:

7
Lägg rödlöken i en serveringsskål, slå på limesaften och blanda med saltet. Mosa 2 matskedar lingon lite lätt.

8
Blanda moset och omosade lingon med ett rivet äpple och löken. Servera till pytten.

9
Kan förvaras upp till en vecka i kylskåp i burk med tättslutande lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top