Du behöver
- 1 blomkålshuvud (750 g)
- 1 bit rotselleri
- 1 palsternacka
- 2 potatisar
- 1 liter vatten
- 2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljng
- 1 dl mellangrädde, 27%
- salt och vitpeppar
- Garnering
- 1 ask (150 g) ärtskidor, förvällda
- 1 knippa rädisor, skivade
- Smörgås
- 4 skivor formfranska
- ca 200 g hårdost, skivad
- 1 röd paprika
Gör så här
1
Dela blomkålen i buketter och skölj dem. Ta med blast om sådan finns. Lägg i en rymlig kastrull tillsammans med skalad och skivad selleri, palsternacka och potatis. Häll på vatten, smula ner buljong och koka grönsakerna mjuka.
2
Mosa grönsakerna med stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtskidor och rädisor att lägga i tallrikarna.
3
Lägg ihop brödskivor två och två med ost och paprikaringar emellan. Grilla smörgåsarna varma i smörgåsjärn och servera till soppan.
Näringsvärde
Kcal 520
Fett 20 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 12 g