Blomkålssoppa med varm ostsmörgås

Du behöver 1 blomkålshuvud (750 g) 1 bit rotselleri 1 palsternacka 2 potatisar 1 liter vatten 2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljng 1 dl mellangrädde, 27%...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud (750 g)
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 2 potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljng
  • 1 dl mellangrädde, 27%
  • salt och vitpeppar
  • Garnering
  • 1 ask (150 g) ärtskidor, förvällda
  • 1 knippa rädisor, skivade
  • Smörgås
  • 4 skivor formfranska
  • ca 200 g hårdost, skivad
  • 1 röd paprika

Gör så här

1
Dela blomkålen i buketter och skölj dem. Ta med blast om sådan finns. Lägg i en rymlig kastrull tillsammans med skalad och skivad selleri, palsternacka och potatis. Häll på vatten, smula ner buljong och koka grönsakerna mjuka.

2
Mosa grönsakerna med stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtskidor och rädisor att lägga i tallrikarna.

3
Lägg ihop brödskivor två och två med ost och paprikaringar emellan. Grilla smörgåsarna varma i smörgåsjärn och servera till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 520
Fett 20 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top