Kycklingburgarfat med goda tillbehör

Du behöver 1 rejäl klyfta vitkål (400 g) 1/2 tsk salt 1 kruka hackad, färsk koriander 1 dl caesardressing (finns på flaska) 1 huvud grönsallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 rejäl klyfta vitkål (400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kruka hackad, färsk koriander
  • 1 dl caesardressing (finns på flaska)
  • 1 huvud grönsallad
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 saltgurkor
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 kycklingfiléer (ca 600 g)
  • nymald krydda Chicken & Steak (eller lite chilipeppar, svart­peppar och flingsalt)
  • smör och olja till stekning
  • rostad lök

Gör så här

1
Börja med cole slawn. Strimla kålen mycket fint med osthyvel

2
eller mandolin och lägg i en bunke. Strö över salt och vänd runt kålen. Lägg på en tyngd och ställ åt sidan medan grönsakerna förbereds.

3
Skölj och plocka salladsblad. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna och saltgurkan. Lägg upp hamburgerbröd och grönsaker på ett fat.

4
Banka kycklingfiléerna lite mellan till exempel smörpapper eller plastfilm. Stek dem i smör och olja i grill- eller stekpanna. Krydda väl med Chicken & Steak och stek dem 4–5 minuter på varje sida beroende på tjocklek.

5
Skölj och krama ur kålen medan kycklingen steker. Blanda kålen med koriander och caesardressing. Servera alla ingredienser, även rostad lök, så att var och en får lägga ihop sin egen kycklingburgare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top