Grekisk köttfärslimpa

Du behöver 350 g kronfågel kycklingfärs 0.5 dl ströbröd 0.5 dl mjölk 1 st ägg litet 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 tsk oregano...

Tillagningstid: 65 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 350 g kronfågel kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st ägg litet
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk lök hackad gul
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 800 g potatis i klyftor
  • 150 g körsbärstomater
  • 100 g fetaost tärnad

Gör så här

1
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet. Forma färsen till en limpa som läggs i smord ugnsfast form Täck med baconskivor. Lägg klyftpotatisen runt om limpan i formen, krydda med salt & peppar. Stek i 175°C i ca 45 minuter. När det återstår ca 15 minuter läggs tomaterna och tärnad fetaost över.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top