Du behöver
- 350 g kronfågel kycklingfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 dl mjölk
- 1 st ägg litet
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk oregano
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk lök hackad gul
- 1 msk potatismjöl
- 1 pkt bacon (140 g)
- 800 g potatis i klyftor
- 150 g körsbärstomater
- 100 g fetaost tärnad
Gör så här
1
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet. Forma färsen till en limpa som läggs i smord ugnsfast form Täck med baconskivor. Lägg klyftpotatisen runt om limpan i formen, krydda med salt & peppar. Stek i 175°C i ca 45 minuter. När det återstår ca 15 minuter läggs tomaterna och tärnad fetaost över.
2
3
Smaklig måltid!