Du behöver
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vatten
- 2 lagerblad
- 2 tsk krossade kryddpepparkorn
- 2 msk gin
- 6 urvattnade saltsillfiléer (inläggningssill på burk duger bra)
- 1 rödlök, tunt skivad
- 8 enbär, lätt krossade
- några dillkvistar
- det gula skalet från 1 citron, strimlat eller rivet
Gör så här
1
Koka upp ättika, socker och vatten med lagerblad och kryddpepparkorn. Rör om så att sockret löser sig. Låt kallna och häll i gin.
2
Varva väl sköljda sillfiléer med rödlök, enbär, dill och citronskal i en burk med tätslutande lock. Häll på lagen så det täcker. Sätt på lock och ställ kallt 2–3 dygn före servering. Skär upp sillen i bitar när det är dags att ställa fram på bordet