Du behöver

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 2 msk gin
  • 6 urvattnade saltsillfiléer (inläggningssill på burk duger bra)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 8 enbär, lätt krossade
  • några dillkvistar
  • det gula skalet från 1 citron, strimlat eller rivet

Gör så här

1
Koka upp ättika, socker och vatten med lagerblad och kryddpepparkorn. Rör om så att sockret löser sig. Låt kallna och häll i gin.

2
Varva väl sköljda sillfiléer med rödlök, enbär, dill och citronskal i en burk med tätslutande lock. Häll på lagen så det täcker. Sätt på lock och ställ kallt 2–3 dygn före servering. Skär upp sillen i bitar när det är dags att ställa fram på bordet