Kycklingcurrypanna med ananas

Du behöver 4 skivor (färsk) ananas 4 portioner ris 2 gula lökar 2 tsk smör 1 1/2 –2 msk currypulver 1 1/2 msk vetemjöl 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor (färsk) ananas
  • 4 portioner ris
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk smör
  • 1 1/2 –2 msk currypulver
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 100 g mjuktorkade aprikoser

Gör så här

1
Skiva färsk ananas. Låt skivorna av färsk eller avrunnen burkananas ligga och yttorka under matlagningen. Koka din favoritsort ris efter paketets beskrivning.

2
Halvera, skala och smalklyfta löken, låt den mjukfräsa i smöret på medelvärme. Rör sedan i curry, låt fräsa med ett par minuter och blanda sedan i mjölet. Späd med yoghurt, koka upp och sänk till svag värme. Smaka av med salt och peppar, låt puttra under lock.

3
Dela kycklingköttet i rejäla munsbitar. Rör ner dem och (halverade) aprikoser i såsen, lägg på lock och låt småsjuda 15 minuter.

4
Grilla ananasskivorna i riktigt het stekpanna till fin färg strax före servering.


Kommentar:
Kcal 599, Fett 14 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top