Du behöver
- 4 skivor (färsk) ananas
- 4 portioner ris
- 2 gula lökar
- 2 tsk smör
- 1 1/2 –2 msk currypulver
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 2 dl matyoghurt
- 3/4 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 500 g kycklinglårfilé
- 100 g mjuktorkade aprikoser
Gör så här
1
Skiva färsk ananas. Låt skivorna av färsk eller avrunnen burkananas ligga och yttorka under matlagningen. Koka din favoritsort ris efter paketets beskrivning.
2
Halvera, skala och smalklyfta löken, låt den mjukfräsa i smöret på medelvärme. Rör sedan i curry, låt fräsa med ett par minuter och blanda sedan i mjölet. Späd med yoghurt, koka upp och sänk till svag värme. Smaka av med salt och peppar, låt puttra under lock.
3
Dela kycklingköttet i rejäla munsbitar. Rör ner dem och (halverade) aprikoser i såsen, lägg på lock och låt småsjuda 15 minuter.
4
Grilla ananasskivorna i riktigt het stekpanna till fin färg strax före servering.
Kcal 599, Fett 14 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 4 g