Du behöver

  • 100 g pumpakärnor
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 st äpplen t ex Aroma
  • 200 g kryddost eller annan lagrad ost
  • 2 msk senap helst en söt sort
  • 2 msk olivolja
  • 100 g sallad färdig i påse duger bra
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna, de är klara när det doftar gott och börjar knäppa. Ansa brysselkålen och dela ev de större på hälften.

2
Smält smöret i en stek- eller traktörpanna, tillsätt därefter brysselkålen och låt den fräsa några minuter. Ringla över honungen och låt det hela glacera någon minut. Häll på vinägern, lägg på lock och låt det hela brässera några minuter, tills vätskan kokat in och brysselkålen är mjuk, tillsätt eventuellt lite vatten. Låt blandningen bli rumsvarm eller svalna helt.

3
Skär äpplena och kryddosten i mindre bitar. Blanda pumpakärnor, äpplen, kryddost, senap, olivolja och salladen med brysselkålen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Tips: Tillsätt 150 g sidfläsk för mer sälta i salladen. Skär fläsket i små tärningar och stek tills det fått fin färg tillsammans med brysselkålen.