Fetafylld aubergin med tomat

Du behöver 2–3 auberginer, skurna i 1 cm tjocka skivor 2 tsk salt 150 g fetaost, riven 1 kruka basilika, hackad eller strimlad 2 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2–3 auberginer, skurna i 1 cm tjocka skivor
  • 2 tsk salt
  • 150 g fetaost, riven
  • 1 kruka basilika, hackad eller strimlad
  • 2 krm svartpeppar
  • 2–3 tomater, skivade, ev förgrillade
  • 1 msk olja

Gör så här

1
1 Salta över auberginskivorna och låt dem dra cirka 15 minuter. Torka av dem.

2
2 Mosa osten med basilikan och smaka av med svartpeppar.

3
3 Lägg ihop auberginskivorna två och två med tomatskiva och fetaostkräm emellan.

4
4 Pensla med olja och grilla

5
skivorna cirka 3 minuter på varje sida i grillpanna.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 400
Fett 15 g
Kolhydrater 8 g
Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top