Du behöver
- 350 g frukt blandad torkad
- 1.5 dl mjölk + 1 dl mjölk
- 50 g hasselnötter hackade
- 2 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel malen
- 0.5 tsk kryddnejlika malen
- 0.5 tsk malen ingefära
Gör så här
Skär frukten i småbitar. Lägg i en kastrull och häll på 1 1/2 dl mjölk. Värm, rör om och dra av från plattan. Låt frukten kallna och dra åt sig all vätska. Blanda i nötter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, och kryddor. Sikta lite av blandningen över frukten, vänd ner resten av mjölet i äggpöset varvat med 1 dl mjölk. Rör ner den mjölade frukten i smeten. Fodra en avlång 2-litersform med bakplåtspapper. Häll i smeten, dunka formen mot bänken så att smeten packar sig. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 45 minuter. Prova med sticka. Låt svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna helt på galler.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows