Fläskfärsbiffar med kokosnudlar

Du behöver 1 st vitlöksklyfta stor riven 3 cm ingefära skalad, riven 1 st röd chili urkärnad, finhackad 1 msk råsocker 1 msk fisksås 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta stor riven
  • 3 cm ingefära skalad, riven
  • 1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • 500 g fläskfärs
  • jordnötsolja till stekning

Kokosnudlar

250 g risnudlar breda
1 st burk kokosmjölk
1 msk fisksås
0.5 st lime saften
0.5 kruka mynta bladen
4 st salladslökar strimlade
1 dl jordnötter rostade, osaltade
limeklyftor

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till biffarna utom färsen. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma 16 små knubbiga biffar. Stek dem i jordnötsolja i stekpanna på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida.

2
Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda i en skvätt olja.

3
Värm kokosmjölken i en kastrull, smaksätt med fisksås och limesaft.

4
Fördela nudlarna i fyra skålar, häll kokosmjölken över. Toppa med biffar, mynta, salladslök, grovhackade jordnötter och var sin limeklyfta.


Kommentar:
Kcal 704, Fett 41 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top