Du behöver

  • 1 dl kesella
  • 2 msk senap söt, grov t ex skånsk
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • 250 g strömmingsfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 st ägg uppvispade
  • 2 dl vörtbröd eller kavring
  • olja till fritering
  • dill plockad
  • citronklyftor

Gör så här

1
Rör ihop kesella, senap och dill, smaka av med salt. Ställ kallt.

2
Klipp bort fenorna på strömmingen och doppa dem först i mjöl sedan i ägg och sist i brödsmulor.

3
Hetta upp 6–7 centimeter olja i en kastrull. Fritera strömmingarna, några i taget, i 180 grader i cirka 1 ? minut. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt. Fritera dillen bara några sekunder och servera till strömmingen med citronklyftor och dippsåsen.


Kommentar:
Tips: Om du inte har någon fritös så använd hushållstermometer eller prova med ett par bitar vitt bröd. När de blir gyllenbruna på en minut är temperaturen rätt.