Du behöver
- 1 dl kesella
- 2 msk senap söt, grov t ex skånsk
- 2 msk hackad dill
- salt
- 250 g strömmingsfilé
- 1 dl mjöl
- 2 st ägg uppvispade
- 2 dl vörtbröd eller kavring
- olja till fritering
- dill plockad
- citronklyftor
Gör så här
1
Rör ihop kesella, senap och dill, smaka av med salt. Ställ kallt.
2
Klipp bort fenorna på strömmingen och doppa dem först i mjöl sedan i ägg och sist i brödsmulor.
3
Hetta upp 6–7 centimeter olja i en kastrull. Fritera strömmingarna, några i taget, i 180 grader i cirka 1 ? minut. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt. Fritera dillen bara några sekunder och servera till strömmingen med citronklyftor och dippsåsen.
Tips: Om du inte har någon fritös så använd hushållstermometer eller prova med ett par bitar vitt bröd. När de blir gyllenbruna på en minut är temperaturen rätt.