Du behöver

  • 800 g lammfärs
  • det yttersta skalet av 2 citroner, rivet
  • det yttersta skalet av 2 lime, rivet
  • 4 pressade vitlökar
  • 2 dl hackat kryddgrönt som dill, persilja, krasse, gräslök
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt samt peppar från kvarn
  • 1 dl panko (asiatiskt ströbröd eller vanligt ströbröd)
  • smör och olivolja till stekning

Gör så här

1
Arbeta ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2
Rulla köttbullar och låt ligga

3
ett tag i kylen, gärna ett par timmar. Det är inte nödvändigt men konsistensen blir fastare.

4
Stek i brynt smör och lite olivolja på ganska hög temperatur, runt om i 5–6 minuter.


Kommentar:
Tips! Servera en god olivsås till köttbullarna. Låt 2 1/2 deciliter turkisk yoghurt rinna av ett par timmar i ett kaffefilter. Blanda den avrunna yoghurten med 3 dl grovhackade kalamataoliver, lite nymalen svartpeppar och 1 msk hackad färsk mynta.