Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl gräslök fint skuren
  • 0.5 st rödlök hackad
  • 1 st schalottenlök hackad
  • 1 msk dill fint skuren
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 7 st ägg
  • 0.5 dl ättika 12 %
  • 100 g löjrom

Gör så här

1
Blanda creme fraichen med lök­sorter och dill, smaka av med salt och svartpeppar.

2
Fyll en stor kastrull (minst 3 liter) till drygt hälften med vatten, häll i ättikan och koka upp. Knäck äggen först i en kopp och låt dem sedan försiktigt glida ner i vattnet. Låt sjuda i 4–5 minuter, gulan ska vara krämig. Lyft upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten.

3
Klicka lökkrämen på ett fat, lägg på de kalla äggen och en klick löjrom. Toppa med hackat kryddgrönt och ett par strimlor schalottenlök.