Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl gräslök fint skuren
- 0.5 st rödlök hackad
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 msk dill fint skuren
- salt
- svartpeppar nymalen
- 7 st ägg
- 0.5 dl ättika 12 %
- 100 g löjrom
Gör så här
1
Blanda creme fraichen med löksorter och dill, smaka av med salt och svartpeppar.
2
Fyll en stor kastrull (minst 3 liter) till drygt hälften med vatten, häll i ättikan och koka upp. Knäck äggen först i en kopp och låt dem sedan försiktigt glida ner i vattnet. Låt sjuda i 4–5 minuter, gulan ska vara krämig. Lyft upp med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten.
3
Klicka lökkrämen på ett fat, lägg på de kalla äggen och en klick löjrom. Toppa med hackat kryddgrönt och ett par strimlor schalottenlök.