Ratatouillesallad med fetaostkräm

Du behöver 1 stor aubergine 1 stor squash 1 stor gul lök 2 röda paprikor 4 tomater olivolja 1 kruka, 50 g, ruccolasallat eller färsk...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • 1 stor squash
  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 4 tomater
  • olivolja
  • 1 kruka, 50 g, ruccolasallat eller färsk spenat
  • 1 dl svarta oliver
  • salt
  • peppar
  • Fetaostkräm:
  • 175 g fetaost
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 tsk timjan eller basilika

Gör så här

Skär aubergin och squash i tärningar. Skala och klyfta löken. Ansa och tärna paprikan. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp lite olja i en wok- eller stekpanna och fräs aubergine, squash och lök tills de fått lite färg. Tillsätt paprika och tomat. Fräs grönsakerna knappt mjuka. Vänd ner ruccola och oliver. Krydda. Mixa fetaost, yoghurt och kryddor till en kräm. Servera den till grönsakerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top