Du behöver

  • 2.5 kg revbensspjäll knäckta
  • 1 msk salt
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 dl mörk sirap
  • 6 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st chipotle (rökt chili) utkärnad
  • 3 msk rödvinsvinäger

Gör så här

1
Lägg spjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och tillsätt salt. Koka dem under lock i 1 1/2 timme. Låt svalna.

2
Koka upp apelsinjuicen, sirap, vitlök, chipotle och vinäger. Koka till simmig konsistens, det tar cirka 10 minuter, mixa med stavmixer. Värm ugnen till 225 grader. Skär upp spjällen i bitar, lägg i en långpanna och pensla med glazen. Sätt in i ugnen i 20 minuter, ös och pensla på mer glaze några gånger under tiden. När spjällen är rejält kladdiga och glansiga är de färdiga.