Du behöver
- 2.5 kg revbensspjäll knäckta
- 1 msk salt
- 2 dl apelsinjuice
- 2 dl mörk sirap
- 6 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st chipotle (rökt chili) utkärnad
- 3 msk rödvinsvinäger
Gör så här
1
Lägg spjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och tillsätt salt. Koka dem under lock i 1 1/2 timme. Låt svalna.
2
Koka upp apelsinjuicen, sirap, vitlök, chipotle och vinäger. Koka till simmig konsistens, det tar cirka 10 minuter, mixa med stavmixer. Värm ugnen till 225 grader. Skär upp spjällen i bitar, lägg i en långpanna och pensla med glazen. Sätt in i ugnen i 20 minuter, ös och pensla på mer glaze några gånger under tiden. När spjällen är rejält kladdiga och glansiga är de färdiga.