Du behöver
- Viltskavspanna
- 200 g rökt sidfläsk
- 1/2 msk smör
- 200 g blandsvamp
- 1 stor rödlök
- 500 g tinat viltskav
- 1 msk smör
- salt, svartpeppar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1–2 msk portvin eller sherry
- 1 dl lingon
- Tillbehör
- 16–20 små potatiskroketter tillagade enligt anvisning på förpackningen
- 150 g vaxbönor, lättkokta
Gör så här
1
Skär svålen av fläsket och tärna fläskköttet. Stek i smöret i varm panna. Ansa och skiva svamp och lök under tiden. Ta upp fläsket med hålslev. Stek först löken på medelvärme, ta upp, sedan svampen på högre värme. Ta upp och rengör stekpannan om så behövs.
2
Hetta upp pannan till hög värme med 1 matsked smör. Fräs hälften av köttet i taget, dela i munsbitar med hjälp av gafflar. När allt köttet är stekt ska fläsk, lök och svamp ner i pannan igen. På med grädde och vin, koka upp och låt puttra ett par minuter under lock. Smaka om mera salt och peppar behövs, tillsätt det i så fall. Strö på lingon strax före servering. Servera med potatiskroketter och vaxbönor.