Viltskavspanna med fläsk och potatiskroketter

Du behöver Viltskavspanna 200 g rökt sidfläsk 1/2 msk smör 200 g blandsvamp 1 stor rödlök 500 g tinat viltskav 1 msk smör salt, svartpeppar...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Viltskavspanna
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1/2 msk smör
  • 200 g blandsvamp
  • 1 stor rödlök
  • 500 g tinat viltskav
  • 1 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1–2 msk portvin eller sherry
  • 1 dl lingon
  • Tillbehör
  • 16–20 små potatiskroketter tillagade enligt anvisning på förpackningen
  • 150 g vaxbönor, lättkokta

Gör så här

1
Skär svålen av fläsket och tärna fläskköttet. Stek i smöret i varm panna. Ansa och skiva svamp och lök under tiden. Ta upp fläsket med hålslev. Stek först löken på medelvärme, ta upp, sedan svampen på högre värme. Ta upp och rengör stekpannan om så behövs.

2
Hetta upp pannan till hög värme med 1 matsked smör. Fräs hälften av köttet i taget, dela i munsbitar med hjälp av gafflar. När allt köttet är stekt ska fläsk, lök och svamp ner i pannan igen. På med grädde och vin, koka upp och låt puttra ett par minuter under lock. Smaka om mera salt och peppar behövs, tillsätt det i så fall. Strö på lingon strax före servering. Servera med potatiskroketter och vaxbönor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top