Du behöver
- 400 g Kronfågel kycklinglårfiléer
- Smör till stekning
- 1/2 grovt skuren purjolök
- Salt och peppar
- 33 cl öl
- 2 dl vilt/köttbuljong av tärning el fond
- 2 morötter i slantar
- 3-4 krossade enbär
- 200-250 g haricots verts timjan
- Ev. 2 msk maizena majsstärkelse
Gör så här
1
Skär kycklingköttet i mindre bitar och bryn dem i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt purjolök som får fräsa med ett par minuter. Häll i öl, buljong och tillsätt enbär, låt sjuda ca 5 minuter under lock. Tillsätt morötter och låt sjuda ytterligare ett par minuter, sist bönor som får puttra tills de är lagom mjuka. För simmigare konsistens, rör ut majsstärkelse i lite vatten och låt koka upp under omrörning tills det tjocknar.
2
3
Tips! Tillsätt grädde och det blir en rundare smak.
4
5
Smaklig måltid!