Viltkycklinggryta

Du behöver 400 g Kronfågel kycklinglårfiléer Smör till stekning 1/2 grovt skuren purjolök Salt och peppar 33 cl öl 2 dl vilt/köttbuljong av tärning el...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklinglårfiléer
  • Smör till stekning
  • 1/2 grovt skuren purjolök
  • Salt och peppar
  • 33 cl öl
  • 2 dl vilt/köttbuljong av tärning el fond
  • 2 morötter i slantar
  • 3-4 krossade enbär
  • 200-250 g haricots verts timjan
  • Ev. 2 msk maizena majsstärkelse

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i mindre bitar och bryn dem i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt purjolök som får fräsa med ett par minuter. Häll i öl, buljong och tillsätt enbär, låt sjuda ca 5 minuter under lock. Tillsätt morötter och låt sjuda ytterligare ett par minuter, sist bönor som får puttra tills de är lagom mjuka. För simmigare konsistens, rör ut majsstärkelse i lite vatten och låt koka upp under omrörning tills det tjocknar.

2

3
Tips! Tillsätt grädde och det blir en rundare smak.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top