Julkorv med rödkål

Du behöver 500 g julkorv kokt 500 g rödkål strimlad 1 st rödlök skivad 1 st äpple (Ingrid Marie) 1 msk smör 3.5 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g julkorv kokt
  • 500 g rödkål strimlad
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 st äpple (Ingrid Marie)
  • 1 msk smör
  • 3.5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond konc
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger röd
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Värm korven i sjudande vatten i 15 minuter.

2
Fräs rödkål, rödlök och äpple försiktigt i smör i 3–4 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung och balsamvinäger. Koka kålen mjuk 12–15 minuter, späd eventuellt med lite mer vatten.

3
Smaka av med salt och svartpeppar och kanske lite mer honung och vinäger.

4
Skär upp korven och servera med rödkålen och kokt potatis.


Kommentar:
Kcal 581, Fett 31 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top