Du behöver
- 500 g julkorv kokt
- 500 g rödkål strimlad
- 1 st rödlök skivad
- 1 st äpple (Ingrid Marie)
- 1 msk smör
- 3.5 dl vatten
- 1 msk kalvfond konc
- 2 msk honung
- 2 msk balsamvinäger röd
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Värm korven i sjudande vatten i 15 minuter.
2
Fräs rödkål, rödlök och äpple försiktigt i smör i 3–4 minuter. Tillsätt vatten, fond, honung och balsamvinäger. Koka kålen mjuk 12–15 minuter, späd eventuellt med lite mer vatten.
3
Smaka av med salt och svartpeppar och kanske lite mer honung och vinäger.
4
Skär upp korven och servera med rödkålen och kokt potatis.
Kcal 581, Fett 31 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g