Du behöver
- 2 pkt kyld smördeg
- 1 st ägg uppvispat
- 2 st gelatinblad
- 1 st krabba färsk eller tinad
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 tsk salt
- 0 st kajennpeppar en dutt
- laxrom
- dill
Gör så här
1
Forma cirka 12 cm höga koner av dubbel ugnsfolie, mynningen ska vara cirka 5 cm tvärsöver. Vira om med bakplåtspapper och vik in ändarna i konöppningen.
2
Rulla ut degen, pensla ytan med uppvispat ägg. Skär 2 cm breda strimlor på det långa hållet. Vira strimlor runt konerna från spetsen till öppningen. Lås genom att vika in degänden under sista degvarvet.
3
Lägg med snyggsidan upp på en pepparkaksform på plåt. Grädda till fin färg cirka 15 minuter mitt i 250 grader varm ugn. Passa! Låt svalna, och lossa från form och foliekon strax före användning.
4
Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter. Rensa krabban, lägg allt det ätliga i mixerskålen. Spara gärna de yttersta, stora klorna att halvera till garnering.
5
Slå vattnet från gelatinet och smält i kastrull på svag värme under omrörning. Häll grädden på krabban i mixerskålen, tillsätt salt och peppar. Mixa till jämn smet och droppa under tiden i gelatinet. Lägg i spritspåse i kylen 4 timmar.
6
Vid servering ställ en smördegskon i taget i ett glas, spritsa i krabbmousse och lägg på entréassiett. Pynta med rom och dill.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows