Du behöver
- 15 strömmingar, rensade
- 3 dl kallt vatten
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 lagerblad
- 10 vitpepparkorn
- 10 svartpepparkorn
- 1 msk strösocker
- 1 1/2 msk salt
- ca 3/4 dl majonnäs
- 1 finhackad gul lök
- salt och svartpeppar
Gör så här
Skölj fisken och låt rinna av väl. Vispa allt till lagen i en stor bunke tills socker och salt löst sig. Lägg i fisken. Lägg på en assiett så att de hålls nere i lagen. Täck och rimma 2 dygn i kylskåp. Spola av med kallvatten, låt rinna av i sil och sedan på kökspapper. Ta bort skinn och dela filéerna i mindre bitar. Vänd ihop majonnäs, lök och fisk. Smaka av med kryddor. Låt dra minst 2 timmar i kylskåp. Servera på mörkt bröd med salladsblad.
Rimtid 2 dygn.