Penttis snittar med ättiksrimmad strömming

Du behöver 15 strömmingar, rensade 3 dl kallt vatten 1 dl ättiksprit 12% 2 lagerblad 10 vitpepparkorn 10 svartpepparkorn 1 msk strösocker 1 1/2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 15 strömmingar, rensade
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk salt
  • ca 3/4 dl majonnäs
  • 1 finhackad gul lök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skölj fisken och låt rinna av väl. Vispa allt till lagen i en stor bunke tills socker och salt löst sig. Lägg i fisken. Lägg på en assiett så att de hålls nere i lagen. Täck och rimma 2 dygn i kylskåp. Spola av med kallvatten, låt rinna av i sil och sedan på kökspapper. Ta bort skinn och dela filéerna i mindre bitar. Vänd ihop majonnäs, lök och fisk. Smaka av med kryddor. Låt dra minst 2 timmar i kylskåp. Servera på mörkt bröd med salladsblad.


Kommentar:
Rimtid 2 dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top