Julköttbullar med anjovistvist

Du behöver 2 små lökar smör 800 g blandfärs 1 dl mjölk 2 kalla kokta potatisar, pressade eller rivna 1 ägg 3 ansjovisfiléer, hackade 1...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 små lökar
  • smör
  • 800 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 2 kalla kokta potatisar, pressade eller rivna
  • 1 ägg
  • 3 ansjovisfiléer, hackade
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Råriv den ena löken och hacka den andra. Stek den hackade gyllenbrun i smör. Lägg på en tallrik och låt svalna.

2
Arbeta ihop färs, rå lök, stekt lök, mjölk, potatis, ägg, ansjovis, spad, salt och svartpeppar till en jämn smet. Rulla fina köttbullar och stek på medelvärme i smör, runt om i 8–10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top