Inkokt strömming rullade till flundror

Du behöver 1.25 kg strömming urbenad och filead Lag: 1 l vatten 3 tsk salt 5 st vitpepparkorn 2 st kryddpepparkorn 1 st gul lök...


4 portioner

Du behöver

  • 1.25 kg strömming urbenad och filead

Lag:

1 l vatten
3 tsk salt
5 st vitpepparkorn
2 st kryddpepparkorn
1 st gul lök skivad
1 st morot skivad
dillkvistar
1 msk ättiksprit

Gör så här

1
Rulla strömmingen till flundror med skinnsidan utåt till fasta rullar. Placera dem i en låg vid panna. Häll lagen över som först fått koka i 5–10 minuter på egen hand.

2
Låt sjuda 5–10 minuter eller tills strömmingen känns klar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top