Gravad strömming, grundrecept

Du behöver 5 dl vatten 4 msk ättika, 12 % 3 msk strösocker 1 msk salt 600 g strömmingsfilé Gör så här Blanda vatten, ättika,...


12 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 4 msk ättika, 12 %
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 600 g strömmingsfilé

Gör så här

Blanda vatten, ättika, socker och salt. Rör tills sockret och saltet har löst sig. Dra skinnet av strömmingen och vänd ner den i lagen. Låt grava 10–12 timmar eller tills den är vit rakt igenom. Ta upp strömmingen ur lagen, låt rinna av. Nu är strömmingen klar att användas i olika inläggningar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top