Gravad sik ett måste på smörgåsbordet

Du behöver 1.5 kg sik hel, fryst, tinad och filead Gravningslag till ca 1 kg filéer 2 tsk vitpeppar grovt stött 4 msk salt vanligt...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg sik hel, fryst, tinad och filead

Gravningslag till ca 1 kg filéer

2 tsk vitpeppar grovt stött
4 msk salt vanligt
3.5 msk strösocker
dill rikligt med klippt

Gör så här

1
Lägg ut filéerna på skärbräda eller smörgåspapper. Blanda ingredienserna till gravningen. Strö allt över fisken. Lägg ihop dem tätt i en plastpåse.

2
Placera i kylen cirka 1 dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top