Kalvsylta med rödbetssallad och klyftpotatis

Du behöver Räkna med 400 gram färdigköpt kalvsylta och omkring 250 gram rödbetssallad till fyra portioner. Klyftpotatis med salt: 1 kg fryst klyftpotatis cirka 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Räkna med 400 gram färdigköpt kalvsylta och omkring 250 gram rödbetssallad till fyra portioner.
  • Klyftpotatis med salt:
  • 1 kg fryst klyftpotatis
  • cirka 1 tsk gourmetsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Hetta upp ugnen efter fryspåsens anvisning.

2
Lägg de frysta klyftorna direkt i långpanna, eller placera ett ark bakplåtspapper i ugnsformen och lägg sedan på potatisen. Då fastnar inte klyftorna i formen.

3
Låt klyftorna stå mitt i ugnen halva den tid som påsen anger. Ta ut och smula salt över. Peppra och vänd om potatisen. Ställ in igen och låt potatisen bli färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top