Lutfisk

Du behöver 1.1 kg lutfisk (vakuumförpackad eller djupfryst, tinad) 1 msk salt 1 tsk kryddpeppar grovmalen Gör så här 1 Skölj lutfisken under rinnande kallt...


2 portioner

Du behöver

  • 1.1 kg lutfisk (vakuumförpackad eller djupfryst, tinad)
  • 1 msk salt
  • 1 tsk kryddpeppar grovmalen

Gör så här

1
Skölj lutfisken under rinnande kallt vatten några minuter eller vattenlägg den någon timme i kallt vatten.

2
Lägg fisken i en rymlig, mikrosäker form med höga kanter. Täck formen med till exempel ett ark smörpapper. Mikra på hög effekt (750 W) i 8 minuter, därefter på lägre effekt (360 W) i 5 minuter. Låt lutfisken värmeutjämna några minuter. Strö över salt och peppar.

3
Medan fisken värmeutjämnar skirar man smör på låg effekt någon minut samt mikrar burkärter i sitt spad i 2 minuter på 360 W.

4
Servera kokt potatis till.


Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top