Löjromsgravad strömming

Du behöver 1 kg strömming eller 600 g rensade 1 l vatten 2 dl ättikssprit 1 msk salt Sås: 1 dl majonnäs 2 dl crème...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg strömming eller 600 g rensade
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättikssprit
  • 1 msk salt

Sås:

1 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
1 msk senap fransk ljus
löjrom eller limfjordskaviar
1.5 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Rensa , bena ur strömmingarna.

2
Blanda ättikssprit, vatten och salt. Lägg ner strömmingsfileerna i lagen och låt stå kallt över natten.

3
Ta upp strömmingarna och dra av skinnet, låt dem rinna av. Blanda majonnäs, creme fraiche, senap, 3 msk rom plus salt och peppar. Lägg i strömmingen i såsen och låt stå kallt över natten. Garnera med en msk rom.


Kommentar:
Strömmingen ska ligga i ättikslag innan gravning. Proportionerna på lag och strömming är viktiga, ändra inte i receptet.
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top