Rödbetscrudité med pepparrotscreme

Du behöver 4 färska råa rödbetor, skalade 1 msk finrivet citronskal 1 msk färsk plockad timjan 2 msk olivolja salt och grovmalen peppar 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 4 färska råa rödbetor, skalade
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färsk plockad timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt och grovmalen peppar
  • 1 dl mezeyoghurt
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
Hyvla eller skiva rödbetorna så tunt du kan, använd mandolin, skärmaskin eller en potatisskalare.

2
Rör samman citronskal, timjan, olivolja, salt och peppar. Blanda med rödbetsskivorna och låt dra i minst 10 minuter, smaka av.

3
Blanda yoghurten med lök och pepparrot, smaka av med salt och peppar och servera till rödbetorna. Garnera gärna med lite extra riven pepparrot.


Kommentar:
Det här receptet har skapats av Peter J Skogström, Årets kock 2006.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top