Lax med grönpeppar och ansjovis

Du behöver 500 g lax ben- och skinnfri, rektangulärbit, ryggfilén havssalt och svartpeppar från kvarn olja till bryning 1 st liten burk ansjovisfiléer 55 g...


8 portioner

Du behöver

  • 500 g lax ben- och skinnfri, rektangulärbit, ryggfilén
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • olja till bryning
  • 1 st liten burk ansjovisfiléer 55 g
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 3 msk olivolja
  • 24 st dillvippor små

Gör så här

1
Krydda laxen runt om med salt och peppar.

2
Bryn biten hastigt runt om i lite olja i en teflonpanna på hög värme. Lägg laxen på plåt för att vila, skiva sedan i centimetertjocka skivor.

3
Skär ansjovisen i 1/2-centimeters bitar, krossa grönpeppar i mortel, skala och finhacka löken. Blanda försiktigt samman ansjovis, grönpeppar, schalottenlök, citronskal och olivolja, smaka av med salt och peppar.

4
Arrangera laxbitarna på ett fat och skeda över lite av ansjovisblandningen på varje bit. Dekorera med de små dillvipporna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top