Du behöver
- 500 g lax ben- och skinnfri, rektangulärbit, ryggfilén
- havssalt och svartpeppar från kvarn
- olja till bryning
- 1 st liten burk ansjovisfiléer 55 g
- 1 msk grönpeppar i lag
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk citronskal finrivet
- 3 msk olivolja
- 24 st dillvippor små
Gör så här
1
Krydda laxen runt om med salt och peppar.
2
Bryn biten hastigt runt om i lite olja i en teflonpanna på hög värme. Lägg laxen på plåt för att vila, skiva sedan i centimetertjocka skivor.
3
Skär ansjovisen i 1/2-centimeters bitar, krossa grönpeppar i mortel, skala och finhacka löken. Blanda försiktigt samman ansjovis, grönpeppar, schalottenlök, citronskal och olivolja, smaka av med salt och peppar.
4
Arrangera laxbitarna på ett fat och skeda över lite av ansjovisblandningen på varje bit. Dekorera med de små dillvipporna.