Fiskburgare i bröd med rödbetssallad

Du behöver 500 g kolja- eller sejfilé 2 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 dl lagamat-grädde 4 % 1 msk potatismjöl 1/4 chilipeppar, finhackad 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kolja- eller sejfilé
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl lagamat-grädde 4 %
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/4 chilipeppar, finhackad
  • 4 grova burgerbröd
  • 1 ask rödbetssallad eller rödbetsslaw
  • citron och dill

Gör så här

1
Skär fiskfilén i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt och peppar i matberedaren till en seg färs. Tillsätt lagamat-grädde i två–tre omgångar, arbeta smeten slät mellan varje. Tillsätt potatismjöl och chilipeppar.

2
Forma bullar med vattenfuktad sked och platta till dem till burgare. Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, 2–3 minuter på varje sida. Ta upp och håll dem varma.

3
Lägg burgarna i bröden, klicka på rödbetssallad Garnera med citronklyftor och dillkvistar och servera med grönsallad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 15 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top