Du behöver
- 500 g kolja- eller sejfilé
- 2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 dl lagamat-grädde 4 %
- 1 msk potatismjöl
- 1/4 chilipeppar, finhackad
- 4 grova burgerbröd
- 1 ask rödbetssallad eller rödbetsslaw
- citron och dill
Gör så här
1
Skär fiskfilén i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt och peppar i matberedaren till en seg färs. Tillsätt lagamat-grädde i två–tre omgångar, arbeta smeten slät mellan varje. Tillsätt potatismjöl och chilipeppar.
2
Forma bullar med vattenfuktad sked och platta till dem till burgare. Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, 2–3 minuter på varje sida. Ta upp och håll dem varma.
3
Lägg burgarna i bröden, klicka på rödbetssallad Garnera med citronklyftor och dillkvistar och servera med grönsallad.
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 15 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 7 g