Fläskfilémedaljonger med senapssås

Du behöver 600 g fläskfilé 300 g tagliatelle 1 st schalottenlök hackad smör 2 dl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 0.5 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 300 g tagliatelle
  • 1 st schalottenlök hackad
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 tsk majsenaredning ljus
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk dragon hackad färsk eller 1 tsk torkad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

1
Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. Skär i centimetertjocka skivor och tryck till dem lite med handen.

2
Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.

3
Fräs schalottenlöken i en klick smör. Häll på vinet och koka ner det till hälften. Tillsätt grädde, mjölk och creme fraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Red eventuellt av med majsenaredning, rör i senap och dragon, smaka av med salt och peppar.

4
Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. Servera med såsen och tagliatelle. Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Då bör den inte redas av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top