Ljum kycklingsallad med citronyoghurt

Du behöver 8–10 kokta kalla potatisar 200 g (skogs)champinjoner 1 msk smör eller olivolja 200 g gröna (burk)bönor 5–6 dl (mangold)sallad 1 grillad kyckling 2...


4 portioner

Du behöver

  • 8–10 kokta kalla potatisar
  • 200 g (skogs)champinjoner
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 200 g gröna (burk)bönor
  • 5–6 dl (mangold)sallad
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl naturell yoghurt
  • rivet skal av 1 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Grovskiva potatis och svamp, stek till fin färg i fettet. Koka färska bönor i bottenskyla vatten med någon nypa salt, eller låt burkbönor rinna av ordenligt. Skölj mangolden, rulla in i ren handduk för att torka lite.

2
Lossa kycklingköttet från skrovet, dela i munsbitar. Smaksätt yoghurten med citronskal, salt och peppar. Fördela salladen på tallrikar, servera dressingen till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 504, Fett 18 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top