Du behöver
- ca 300 g tunna rostbiffsskivor av älg eller hjort
- 150 g spädd älgfärs (se älgburgare)
- 1/2 röd chilifrukt, finhackad
- smör till stekning
- skogschampinjoner i 1/4-delar
- lingonsylt
Gör så här
1
Bered färsen enligt anvisning på älgburgare ovan, en tredjedel av ingredienserna räcker.
2
Platta till köttskivorna ytterligare med knytnäven eller en köttklubba. Fördela färsen på skivorna och strö på finhackad chili. Skär till skivorna i kvadrater och rulla ihop varje med färssidan inåt. Fäst med tandpetare, ruladnål eller bind om ett snöre.
3
Bryn ruladerna runt om i stekpanna, sänk värmen, lägg på lock och bräsera ruladerna tills de är genomstekta, cirka 10 minuter. Vänd dem en gång under tiden.
4
Servera ruladerna med skyn, nybrynta skogschampinjoner och lingonsylt.