Du behöver

  • ca 300 g tunna rostbiffsskivor av älg eller hjort
  • 150 g spädd älgfärs (se älgburgare)
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • smör till stekning
  • skogschampinjoner i 1/4-delar
  • lingonsylt

Gör så här

1
Bered färsen enligt anvisning på älgburgare ovan, en tredjedel av ingredienserna räcker.

2
Platta till köttskivorna ytterligare med knytnäven eller en köttklubba. Fördela färsen på skivorna och strö på finhackad chili. Skär till skivorna i kvadrater och rulla ihop varje med färssidan inåt. Fäst med tandpetare, ruladnål eller bind om ett snöre.

3
Bryn ruladerna runt om i stekpanna, sänk värmen, lägg på lock och bräsera ruladerna tills de är genomstekta, cirka 10 minuter. Vänd dem en gång under tiden.

4
Servera ruladerna med skyn, nybrynta skogschampinjoner och lingonsylt.