Grillade räkspett med yoghurtdipp

Du behöver 20 st stora nordhavsräkor med skal 1 msk citronolivolja flingsalt dipp 2 dl grekisk yoghurt 1 st limefrukt 0.5 dl korianderblad hackade flingsalt...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 20 st stora nordhavsräkor med skal
  • 1 msk citronolivolja
  • flingsalt
  • dipp
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 st limefrukt
  • 0.5 dl korianderblad hackade
  • flingsalt
  • citronpeppar

Gör så här

1
Skala och sätt räkorna på spett, fem räkor på varje. Lägg spetten på en bräda och droppa på citronolivoljan. Vänd spetten så att räkorna blir oljade runt om.

2
Hetta upp grillpannan och lägg i spetten. Grilla dem snabbt på båda sidor. Strö på flingsalt.

3
Rör upp yoghurten med pressad limesaft till smidig konsistens. Vänd in rivet limeskal och korianderblad. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top