Du behöver

  • 1 ask (ca 500 g) kycklinglårfilé
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • 1 dl tunnskivad purjolök, vita delen
  • ev 1–2 vitlöksklyftor, tunnskivade
  • 2 msk olivolja
  • 2–3 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 4 ananasringar, färska
  • eller från burk
  • 2 syrliga äpplen (rött skal)
  • ev 2 tsk redningsmjöl
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Torka av kycklingen och lägg i en bunke. Pressa över ingefära med vitlökspressen. Lägg i purjo samt eventuellt vitlök och 1 matsked olivolja. Blanda allt väl och låt marinera 15 minuter i rumstemperatur. Värm resten av oljan i stekpanna med hög kant, bryn kycklingen runt om. Strö på kryddor, vänd bitarna. Häll på kokosmjölk och blanda ner purjon från marineringen. Salta. Koka upp och sjud under lock cirka 10 minuter.

2
Dela ananasringarna i mindre bitar. Lägg dem i kycklinggrytan tillsammans med urkärnade och bitskurna äpplen. Sjud ytterligare 5 minuter. Vispa redningsmjölet i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med fullkornsris.