Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlök hackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 tärning hönsbuljong
  • 50 g smör kallt i bitar
  • salt, svartpeppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 0.5 st burk pesto

Gör så här

1
Fräs lökarna blanka i smör. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater och buljongtärning. Koka på svag värme 7–8 minuter. Mixa såsen slät med mixerstav, mixa sedan in det kalla smöret, salta och peppra.

2
Torka av och bryn kycklingen i smör i stekpanna. Ta upp. Skär en ficka i varje filé, fyll med pesto. Lägg i ugnssäker form och låt dem eftersteka i 175 grader 10–15 minuter. Servera med såsen och bandspagetti.


Kommentar:
Läsarrecept av Karin Ahlm