Du behöver

  • 3 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 g (2 pkt) saffran
  • 2 fänkålsstånd i centimetertjocka skivor
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 nypa strösocker
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Koka upp apelsinsaft och saffran i en kastrull, lägg i fänkålsskivorna, ett par åt gången och koka dem mjuka. Lyft upp fänkålen och låt apelsinsåsen koka ihop något.

2

3
2. Stek fänkålsskivorna i olivolja i en stekpanna tills de får färg. Vispa eller mixa ner smör i såsen. Smaksätt med socker, salt och peppar.


Kommentar:
161 KCAL PER PORTION
E% 4 procent protein, 71 procent fett, 25 procent kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Ekolådans recept”.