Du behöver
- 4 fasta äpplen
- 50 g hasselnötter
- 25 g smör
- 1/2 krm salt
- 1 dl flytande honung
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- TILL SERVERING:
- 4 dl vaniljglass av god kvalitet
Gör så här
1
1. Dela och kärna ur äpplena.
2
3
2. Hacka nötterna grovt och rör ihop med smöret och saltet. Fördela fyllningen på äppelhalvorna.
4
5
3. Lägg varje halva på ett dubbelt folieark eller slå in alla i ett stort paket.
6
7
4. Förslut folien och grilla ca 30 min tills äpplena är mjuka.
8
9
5. Värm honung med rosmarin i en liten kastrull.
10
11
6. Öppna paketen och skeda över honungen. Bjud vaniljglass till.
Receptet kommer från boken Grilla med Salming: ICA Bokförlag 2010.
430 KCAL PER PORTION
E% 4 procent protein, 41 procent fett, 55 procent kolhydrater