Ärthommus

Du behöver 300 g frusna eller färska ärtor 1msk olivolja 1 klyfta vitlök skal av 1 citron saft av ½ citron salt och peppar Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g frusna eller färska ärtor
  • 1msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • skal av 1 citron
  • saft av ½ citron
  • salt och peppar

Gör så här

1. Koka ärtorna i vatten med lite salt. Häll av vattnet och mixa ärtorna med, olja, vitlök, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar. Håller sig bra fyra fem dagar i en burk med lock i kylen.


Kommentar:
18 KCAL PER MATSKED
E% 21 proc protein, 47 proc fett, 32 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top