Aubergine- och squashgryta

Du behöver 1 liten squash, ca 250 g 1 liten aubergine, ca 250 g 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca ¾ dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liten squash, ca 250 g
  • 1 liten aubergine, ca 250 g
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca ¾ dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • ev 1 tsk strösocker
  • 1/2 dl russin
  • couscous eller bulgur

Gör så här

1
1. Skär squash och aubergine i skivor. Skär paprikan i bitar och hacka löken fint. Pressa vitlöksklyftorna.

2

3
2. Stek grönsakerna i en stekgryta, lite i taget. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin och kanel och låt grytan småkoka i 20 minuter. Smaka ev av med strösocker för en rundare smak.

4

5
3. Tillsätt russinen precis innan maten serveras.

6

7
4. Servera med couscous, bulgur eller ris och en sallad.


Kommentar:
452 KCAL PER PORTION
E% 8 proc protein, 37 proc fett, 55 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top