Du behöver
- 1 liten squash, ca 250 g
- 1 liten aubergine, ca 250 g
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ca ¾ dl olivolja
- 500 g krossade tomater
- salt
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
- ev 1 tsk strösocker
- 1/2 dl russin
- couscous eller bulgur
Gör så här
1
1. Skär squash och aubergine i skivor. Skär paprikan i bitar och hacka löken fint. Pressa vitlöksklyftorna.
2
3
2. Stek grönsakerna i en stekgryta, lite i taget. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin och kanel och låt grytan småkoka i 20 minuter. Smaka ev av med strösocker för en rundare smak.
4
5
3. Tillsätt russinen precis innan maten serveras.
6
7
4. Servera med couscous, bulgur eller ris och en sallad.
452 KCAL PER PORTION
E% 8 proc protein, 37 proc fett, 55 proc kolhydrater